Agtos Rollenbanen

Rolbaan-straalinstallaties worden gebruikt om profielen en blik van (bladder)roest te ontdoen. Met behulp van een rolbaansysteem, gecombineerd met installaties die zijdelingse verplaatsing mogelijk maken, kunnen afzonderlijke bewerkingsstadia, zoals stralen, verduurzamen, zagen en boren, met elkaar worden verbonden. Zodoende wordt een flexibel bewerkingsproces bereikt en een hoge materiaalopbrengst gegarandeerd.

Ook kunnen de rolbaan-straalinstallaties in worden gezet bij het stralen van constructies. Hierbij worden de rangschikking en de doorvoeropening op de werkstukken afgestemd.

Gedetailleerde informatie over rollenbaan-straal-installaties is te vinden in het PDF-bestand wat u onderaan deze pagina kunt downloaden.

 

Productprogramma

Ons standaard rolbaanstraalinstallatie-assortiment bestaat uit doorloopbreedtes van 1000 mm tot 3200 mm.

Bij de keuze van het geschikte machineconcept houden we onder meer rekening met de door u aangeboden werkstukken, de vereiste capaciteit, de gewenste finish en niet in de laatste plaats met uw opvattingen over een optimale productiewerkwijze.

Als het karwei niet met een standaardmachine kan worden geklaard, dan ontwikkelen wij u een op maat gesneden machineconcept. Aarzel niet om uw gedetailleerde wensen aan ons kenbaar te maken. Ons ervaren team zal u graag verder helpen.

 

Rollenbaan-straalinstallaties kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor:

  • Constructies
  • Gaffelmasten voor vorkheftruck
  • Plaatdelen
  • Profielen (met scheppende onderdelen)
  • Vlamgesneden profielen

Het productprogramma kunt u ook vinden op de website van Agtos.

 

De straalprocedure

De werkwijze van een rolbaan-straalinstallatie is altijd hetzelfde.

Wanneer ze de inlaatsluis passeren, stellen de werkstukken via een schakeldrempel automatisch de toevoer van straalmiddel naar de draaiende turbines in werking. Zo wordt ervoor gezorgd dat er alleen wordt gestraald als er zich werkstukken binnen het bereik van de straalinstallatie bevinden.

In de inlaatsluis bevinden zich ter afdichting slijtvaste rubberen gordijnen. Aan de onderzijde is voor een afdichting gezorgd door middel van een verstelbare stripborstel. Na het doorlopen van de straalzone bereiken de werkstukken de gecombineerde borstel-/afblaasinstallatie. Het straalmiddel dat op het oppervlak van de werkstukken is achtergebleven, wordt hier weer naar de straalmiddelkringloop gevoerd.

Het straalmiddel wordt voor continu hergebruik in circulatie gehouden en gereinigd.

Via de installatie voor straalmiddeldosering komt het gereinigde straalmiddel van de straalmiddelbunker weer terug bij de turbines met grote capaciteit.

Om de straalinstallatie stofvrij te houden, wordt door een ventilator de nodige onderdruk opgewekt. De afgezogen lucht wordt door een filterinstallatie gereinigd.

 

AGTOS rollenbaan straalmachine