BvL NiagaraDFS

Das gründliche Multitalent.

 

Voordelen en toepassingsgebieden

  • Voor kleine componenten in manden of individuele componenten in componenthouders
  • Voor componenten met complexe geometrische vormen
  • Voor zeer hoge hygiëne-eisen
  • Voor toepassingen met korte doorlooptijden

 

Overzicht

De NiagaraDFS is een vloed/sproei reinigingssysteem met aero wiel technologie. Met ultrasound technologie (optioneel) wordt een hoog reinigingsniveau bereikt. Alle processtappen worden uitgevoerd in één kamer. Door de korven of componenthouders te roteren rondom de horizontale as wordt er voor een grondige reiniging gezorgd.

 

Basissysteem

Reinigingssysteem: Sproei-reiniging met speciale vlakstraalsproeikop
Rotatie: Aero wiel systeem met statisch sproeisysteem
Aantal tanks: 1 - 3
Laden: Front-loading met rollenband
Behuizing: RVS
Tankisolatie: RVS
Besturing en bediening: Siemens Simatic met Siemens touchpanel
Badmonitor: Libelle Fluid Control

 

Badvervuiling meten

Nieuwe standaard uitvoering! Om het 25-jarige jubileum van BvL te vieren, worden alle systemen standaard uitgevoerd met de Libelle Fluid Control badvervuiling monitor.

 

Versies

NiagaraDFS met gesynchroniseerd doorstroomproces om doorlooptijden te optimaliseren.

 

Technische gegevens

 

Voordelen

Het unieke van de combinatie sproeien en dompelen in een korfwasinstallatie is dat hiermee ook het inwendige van bepaalde onderdelen kan worden gereinigd, waar dit met alleen sproeien niet goed mogelijk is. Door middel van 3 of meer vaste leidingen en de rotatie van de korf, wordt niet alleen de buitenkant, maar ook de allerkleinste kanaaltjes, rondingen, hoeken en kanten binnenin de onderdelen zorgvuldig gereinigd. 

De installatie bestaat uit een cabine in RVS AISI 304 met daarin een carrousel geïnstalleerd. De korf met onderdelen wordt in de carrousel gereden. De carrousel wordt aan de achterzijde aangedreven en kan zowel roteren op een instelbare snelheid maar kan ook stilstaan of een wiegende beweging maken afhankelijk van het betreffende onderdeel. Door de onderdelen goed te positioneren in een waskorf kunnen beschadigingen voorkomen worden, ook bij zeer fragiele onderdelen.

 

Video