OTEC SF-HP series

Toepassingsgebieden

De SF-HP is het nieuwste lid van de SF-serie en 's werelds enige streamfinishmachine voor de oppervlaktebewerking van grote en zware werkstukken. Met het beproefde OTEC Streamfinish-DNA!
Zoals de gehele SF-Serie, zorgt hij daarmee voor gladmaken, hoogglanspolijsten, kanten afronden en ontbramen in één bewerking, in slechts enkele minuten en zonder de contouren van het werkstuk te beschadigen. Door het padgestuurde bewegingsverloop is het mogelijk om afzonderlijke delen van een werkstuk bijzonder intensief te bewerken.

De SF-HP maakt extreem snelle en economische bewerkingen mogelijk met absolute herhalingsnauwkeurigheid dankzij de hoge bewerkingskrachten. De SF-HP biedt de meest efficiënte, stabiele en tegelijkertijd innovatieve bewerkingsoplossing in vergelijking met conventionele processen.

Typische toepassingen voor de SF-HP zijn grote en zware werkstukken met een lengte tot 650 mm, een diameter tot 650 mm en een gewicht van 200 kg. Dit zijn typisch werkstukken uit de ruimtevaart, machinebouw, gereedschap, energie, olie en gas, scheepsbouw of voedingsmiddelenindustrie.

De innovatie van OTEC, PULSFINISH, behoort tot de standaarduitrusting!
Het procesprincipe van de gepatenteerde pulsaandrijving is gebaseerd op de nauwkeurig gedefinieerde en terugkerende bewegingsintervallen tussen media en werkstuk kort na elkaar. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om in een enkele werkstap in slechts enkele minuten van Rpk 0,3 μm naar Rpk 0,1 μm te ontbramen, af te ronden en glad te maken. De tribologische oppervlakte-eigenschappen worden verbeterd, waardoor wrijving en slijtage afnemen.

OTEC Streamfinish voor grote en zware werkstukken

Met een inwendige containerdiameter van 1.500 mm is de SF-HP de stroomafwerkingsexpert voor grote en zware werkstukken met een diameter en lengte tot 650 mm en een maximaal gewicht tot 200 kg.

Snelste massafwerking voor droge en natte processen

De enorme bewerkingskrachten en hoge stroomsnelheden zorgen voor extreem korte procestijden en een hoog economisch rendement.

Perfecte bewerkingsresultaten

Met de SF-HP kunnen meerdere productiestappen in één werkgang worden gerealiseerd. Door het padgestuurde bewegingsverloop is het mogelijk om afzonderlijke punten van een werkstuk bijzonder intensief te bewerken. Zo kan de materiaalafname in het µm-bereik worden geregeld.

Automatisch laden en ontladen van het werkstuk

Het geïntegreerde automatische laadsysteem zorgt voor ergonomisch laden en ontladen van werkstukken.

Meerstapsprocessen

Bij meerstapsprocessen worden verschillende procesmedia gebruikt. Hiervoor is een eenvoudige containerwissel mogelijk met behulp van de containerwagen.

 

Videos

 

The SF-HP - OTEC’s reliable stream finishing takes on larger loads!

BijlageGrootte
PDF-pictogram final_flyer_sf_hp_en.pdf317.18 KB