Finiblast foodfinish

Pagina Under construction 

Een van deze steeds vaker voorkomende toepassingen van het natstralen is het vergladden van rvs delen in de voedingsmiddelenwereld. In plaats van het milieubelastende beitsen kan hier ook met natstralen een goede finish worden bereikt waarbij het oppervlak daarbij dusdanig glad geworden is dat bacterien hier veel minder grip op hebben en de rvs delen dus beter hygiënisch te reinigen zijn. De hierbij toegepaste techniek is natstralen, echter met bepaalde condities inzake de druk, het toegepaste straalmiddel en de concentratie straalmiddel. In de markt komt men hiertoe namen tegen als viwatec, pure finish en sublimeren. Fraaie namen voor een bepaalde vorm van een natstraalproces. Wij noemen dit speciale proces in samenwerking met Vapormatt "FiniBlast Foodfinish".  

Vapormatt ltd. (http://vapormatt.com) is een van de grondleggers van het natstraalproces en geldt wereldwijd als marktleider op dit gebied (zie ook elders op onze website). Ze hebben standaard cabines un hun programma, maar ook een uitgebreid gamma aan semi-en vol-automatische installaties. 

Opkomend in de voedingsmiddelenindustrie zijn nu ook de natstraalhallen; speciaal daarvoor heeft Vapormatt een unit ontwikkeld welke kan worden toegepast in een natstraalhal. Daarin kunnen ook grote constructies worden behandeld. 

In ons democenter kunt u terecht voor een kosteloze demo met uw eigen onderdelen. Bij ons uitbesteden kan natuurlijk ook.