OTEC Industriële trommelmachines

Samen met OTEC biedt De Ploeg Techniek een compleet programma industriële trommelmachines

Trommelprocessen worden gebruikt om voornamelijk metalen maar ook wel kunststof delen te ontbramen, vergladden, polijsten, reinigen, kanten verronden, egaliseren etc. Het is een veel gebruikte oppervlaktebehandeling. 

Massafwerking is een oppervlakteafwerkingsproces dat voornamelijk wordt gebruikt voor metalen werkstukken.  Bij de afwerking van bulkmaterialen worden de werkstukken in een procestrommel geplaatst samen met een slijp- of polijstmedium en een doorgaans waterig mengsel (compound). De oscillerende of roterende beweging van de trommel creëert een relatieve beweging tussen het werkstuk en het procesmedium. Zware werkstukken die niet als bulkmateriaal kunnen worden afgewerkt, worden verwerkt in stroomafwerkings- of sleepafwerkingsmachines. In dit machinetype worden de werkstukken tijdens de afwerking in houders geklemd. Met zijn goed uitgeruste laboratorium voor procesontwikkeling en state-of-the-art machines en technologieën levert OTEC al bijna 20 jaar perfecte resultaten voor massafwerking.

Om u professioneel te kunnen adviseren wordt het trommelproces eerst integraal bekeken. Daarbij worden alle eisen en wensen in kaart gebracht. Pas dan geven we aan welk type machine het beste voor u geschikt is en waarom. Vaak gaan daar (kosteloze) proeven in ons testcentrum aan vooraf.


Centrifugaal slijpmachines

Voor het afwerken van het oppervlak van stortgoed. Nat of droog tot 20 keer efficiënter dan bijvoorbeeld conventionele trilmotoren of trommelsystemen

> meer


Dragfinishing installaties

Werkstukken worden in houders geklemd en door een slijp- of polijstmedium gesleept. Voor polijsten, slijpen en zeer nauwkeurig afronden van randen.

> meer
 


Streamfinishing installaties

Werkstukken worden door een stroom slijp- of polijstmedium bewogen, d.w.z. zowel de werkstukken als de procestrommel roteren. De SF biedt zeer korte afwerkingstijden en kan gemakkelijk worden geautomatiseerd of geïntegreerd in een productielijn.

> meer
 

BijlageGrootte
PDF-pictogram otec_maschinenuebersicht_de.pdf11 MB