OTEC Präzisionsfinish GmbH

OTEC Präzisionsfinish GmbH uit Straubenhard - Duitsland ontwikkeld en produceert trommelmachines en processen voor de hoogste eisen op het gebied van de precisiefinishing.  

Daar waar we met ons merk ERBA de markt bedienen van de efficiente, kostengunstige en bedieningsvriendelijke trommelmachines voor de meeste toepassingen, bieden we met OTEC processen en machines voor het hoogste segment. 

OTEC ontwikkeld en produceert al sinds 1996 machines en processen voor de precisie finishing van hoogwaardige onderdelen. Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot een firma met ca. 130 medewerkers en leveren hun programma wereldwijd.

Men beschikt over een uitgebreid testcentrum waar u terecht kunt voor proeven met uw onderdelen. We zoeken dan naar het meest geschikte proces om aan uw wensen te kunnen voldoen.

 

OTEC leveringsprogramma


Massa finishing (centrifugaal slijpmachines)

De natuur als voorbeeld - De werkstukken worden behandeld met zelf gefabriceerde schuurmiddelen om een perfect samenspel te verkrijgen tussen machine, schuurmiddelen, verbinding en water.
> meer


Electropolijsten

Elektrochemisch proces voor het ontbramen en polijsten van metalen werkstukken.
> meer


Separeren

Bij massafwerking is de latere scheiding van de werkstukken van het slijp- of polijstmedium van cruciaal belang...
> meer


(Polijst)proces media

Om een perfecte afwerking te verkrijgen, is de juiste keuze van schuurmiddelen absoluut cruciaal. Daarom is het sterk aanbevolen om in alle gevallen deskundig advies in te winnen.
> meer


Afvalwaterbehandeling

Geen enkele technologie biedt zoveel besparingspotentieel in bedrijfskosten als proceswaterbehandeling. Wij weten van vele projecten dat meer dan 95% van de kosten voor afvalwater en zoetwatervoorziening wordt bespaard met centrifugale watercircuits van OTEC in massafabricage!
> meer

 

 

Toepassingen zijn o.a.:

  • Gereedschappen (boren, frezen, tappen, etc.)
  • Medische techniek (implantaten etc.)
  • Dentale industrie (tandtechnieken, proteses, etc.)
  • Automotive (nokkenassen, tandwielen, etc.
  • Aerospace (turbineschoepen etc.)
  • Juwelen, sieraden
  • Fijnmechanica (precisie delen)
  • Kunststoffen en composieten 
Hoofdkantoor OTEC voor ontwikkeling en productie van hoogwaardige trommelmachines