Agtos trommelinstallaties

 

Toepassingsmogelijkheden

Het gaat om de meest moderne machines volgens een oud, bewezen principe. Op basis van vele nieuwe technische details overtuigen de nieuwe trommel-straalinstallaties van AGTOS. Voor de bewerking van stortgoed is dit installatietype ideaal. Ten opzichte van het wijd verbreide trogbandprincipe volgen belangrijke voordelen: omdat de trommel uit een deel is gemaakt, worden overgangen van beweeglijke naar vaste machinedelen vermeden. Daarom wordt verhinderd, dat delen worden ingeklemd. Bovendien kunnen trommels gemakkelijker zonder resten worden geleegd, wat een dubbele bewerking van afzonderlijke werkstukken verhindert. Vanwege slijtbestendigheid wordt geperforeerd mangaanstaal gebruikt. De grootte van de gaten richt zich naar de afmetingen van de werkstukken en ook naar de korrelklasse en hoeveelheid van het wegvloeiende straalmiddel. Constructief uitgedachte inrichtingen werken gunstig op het vermengen van de delen.

 

Productprogramma

De bepaling van het geschikte machineconcept richt zich onder andere naar uw werkstukken, de vereiste capaciteit en niet op de laatste plaats ook naar uw voorstellingen met betrekking tot een optimaal productieproces.

Indien de taakstelling met een standaardmachine niet is op te lossen, bieden wij u een op maat gesneden machineconcept aan.

Stuur ons a.u.b. uw gedetailleerde aanvraag. Ons ervaren team zal u graag verder helpen.

Het productprogramma kunt u ook vinden op de website van Agtos.

 

De straalprocedure

De werkstukken bevinden zich in een gewone fabriekscontainer. Deze wordt in een vuller gezet of direct geleegd. De vuller wordt opgetild en komt zo voor de machinedeur, die direct opengaat. Aangekomen op de juiste hoogte, draait de vuller en laadt de werkstukken in de trommel. Deze procedure kan, aangepast aan de gevoeligheid van de werkstukken, zeer behoedzaam gebeuren. De besturing kan met programmasturing geschieden of handmatig plaatsvinden. Zo worden beschadigingen verhinderd. De trommel bevindt zich op dit moment in de laadpositie. Voor het straalproces wordt de machinedeur gesloten en de trommel draait in een ideale positie voor de hoge-capaciteitsturbine. Gelijktijdig draait ze zich om de eigen as.

Het straalproces begint en duurt zolang tot alle werkstukken goed doorgemengd en rondom gestraald zijn. De straalkamer is van binnen met materialen bekleed, die een hoge standplaats ten opzichte van het straalmiddel vertonen. De primaire bekleding in het directe straalbereik van de hogecapaciteitsturbinen bestaat uit zeer stevige, verwisselbare stalen platen. Tijdens het straalproces blijft de deur niet gesloten en kan pas weer worden geopend, nadat de straalkamer stofvrij is. Dit duurt ca. 10-15 seconden. De bij het stralen ontstane stof wordt tijdens het straalproces door een lichte onderdruk afgezogen en in de bijbehorende filterinstallatie afgescheiden.

Na het straalproces draait de trommel in de ontlaadpositie. Ook hier kan met een gedoseerd legen de hoeveelheid van de werkstukken en de intensiteit van het legen worden gedefinieerd. De gestraalde werkstukken komen op een zeeftransportgoot terecht, die ze van de rest van het straalmiddel scheidt en in gereedstaande werkstuk-verzamelbakken transporteert.

 

AGTOS trommelstraal machine