BvL NiagaraFS

Der praktische Vielseitige.

 

Voordelen en toepassingsgebieden

  • Voor kleine componenten in korven of componenten in componenthouders
  • Voor komponenten met uitsparingen of holtes
  • Voor lichte tot zware verontreiniging

 

Overzicht

De NiagaraFS is een sproeireinigingssysteem met aero wiel technologie. Alle processtappen worden uitgevoerd in één kamer. Door het roteren van de korven of componenthouders rondom de horizontale as wordt voor een zeer grondige reiniging gezorgd.

 

Basissysteem

Reinigingssysteem: Sproeireiniging met vlakstraalsproeiers
Rotatie: Roterende waskorf met statisch sproeisysteem
Aantal tanks: 1 - 3
Laden: Front-loading op stationaire laadtafel of rollenbaan
Behuizing: RVS
Tankisolatie: RVS
Besturing en bediening Siemens Simatic met Siemens touchpanel
Badmonitor: Libelle Fluid Control

 

Badvervuiling meten

Nieuwe standaard uitvoering! Om het 25-jarige jubileum van BvL te vieren, worden alle systemen standaard uitgevoerd met de Libelle Fluid Control badvervuilingsensor.

 

Technische gegevens

 

Voordelen

Het unieke van de combinatie sproeien en dompelen in een korfwasinstallatie is dat hiermee ook het inwendige van bepaalde onderdelen kan worden gereinigd, waar dit met alleen sproeien niet goed mogelijk is. Door middel van 3 of meer vaste leidingen en de rotatie van de korf, wordt niet alleen de buitenkant, maar ook de allerkleinste kanaaltjes, rondingen, hoeken en kanten binnenin de onderdelen zorgvuldig gereinigd. 
De installatie bestaat uit een cabine in RVS AISI 304 met daarin een carrousel geïnstalleerd. De korf met onderdelen wordt in de carrousel gereden. De carrousel wordt aan de achterzijde aangedreven en kan zowel roteren op een instelbare snelheid maar kan ook stilstaan of een wiegende beweging maken afhankelijk van het betreffende onderdeel. Door de onderdelen goed te positioneren in een waskorf kunnen beschadigingen voorkomen worden, ook bij zeer fragiele onderdelen.