OTEC CF Element series

 

Toepassingsgebieden

De nieuwe reeks CF Element-machines staat voor hoge prestaties en gebruiksgemak. Dankzij het stalen frame van topkwaliteit is de CF Element zeer stabiel en stil in gebruik.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Deze machine is gebaseerd op de betrouwbare en bewezen technologie van de CF-serie. De CF Element-serie, met zijn robuuste procestrommel, is daarom zeer betrouwbaar en uiterst rendabel.

Voor natte en droge toepassingen

De CF Element uitvoering is beschikbaar voor zowel natte als droge afwerking van werkstukken.

Duidelijk display

Gedetailleerde informatie over de bewerkingscyclus, de verstreken tijd en de snelheid worden op het display weergegeven.

 

Beschrijving

Schijffinishmachines van de CF Element serie zijn geschikt voor alle toepassingen die een kosteneffectieve en perfecte oppervlakteafwerking vereisen van werkstukken die variëren in vorm en grootte. Het verschil tussen de centrifugale krachten die op de werkstukken en het procesmedium werken, creëert een zeer krachtig afwerkingseffect. Dit kan tot 20 keer efficiënter zijn dan bijvoorbeeld conventionele vibratoren.

Keramisch spleetsysteem

Met dit systeem kan de spleet tot op 0,05 mm nauwkeurig worden ingesteld, aangezien deze wordt gevormd door twee keramische ringen van SIC. Deze technologie is het meest geschikt voor droog finishen, aangezien hiermee de beste resultaten kunnen worden verkregen door gebruik te maken van zeer fijne polijstkorrels.

Keramisch/polyurethaan spleet systeem

Dit standaard systeem van OTEC is geschikt voor de meest voorkomende toepassingen in de natte afwerking. De combinatie van keramiek en polyurethaan voorkomt dat werkstukken in de spleetruimte vast komen te zitten, waardoor het proces zeer betrouwbaar is en er minder onderhoud nodig is.

Uniek nulspleet-systeem!

Voor de natte afwerking van zeer fijne werkstukken. De spleet tussen de roterende schijf en de stationaire trommel kan tot nul worden gereduceerd. Hierdoor kunnen schuurmiddelen met een zeer fijne korrel, zoals kwarts, worden gebruikt en wordt voorkomen dat er werkstukken in de spleet vast komen te zitten.

 

Typische applicaties

Gefreesde onderdelen

 

Gedraaide en gefreesde onderdelen