BvL NiagaraMO

Der vielseitige Kompakte.

 

Voordelen en toepassingsgebieden

  • Compact en ruimte-efficiënt
  • Voor kleine componenten in korven of individuele componenten in een componenthouder
  • Voor componenten met complexe geometrische vormen
  • Voor hoge hygiëne-eisen

 

Overzicht

De NiagaraMO is een compacte twee-tank, vloed-sproei reinigingssysteem met aero wiel technologie. Het is een modern systeem met een compact design. Met ultrasound reiniging (optioneel) wordt een hoog reinigingsniveau bereikt. Alle processtappen worden uitgevoerd in één kamer. De deur is volledig van glas zodat de operator het wasproces kunnen zien. Door de korven of de componenthouders te roteren rondom de horizontale as wordt voor een grondige reiniging gezorgd.

 

Basissysteem

Reinigingssysteem: Sproei/vloed reiniging met vlakstraalsproeiers
Rotatie: Roterende draaitafel met statisch sproeiframe
Aantal tanks: 2
Laden: Rollenband
Behuizing: RVS (compact)
Tankisolatie: RVS
Besturing en bediening: Siemens Simatic met Siemens touchpanel
Badmonitor: Libelle Fluid Control

 

Badvervuiling meten

Nieuwe standaard uitvoering! Om het 25-jarige jubileum van BvL te vieren, worden alle systemen standaard uitgevoerd met de Libelle Fluid Control badvervuiling monitor.

 

Technischegegevens

 

Voordelen

Het unieke van de combinatie sproeien en dompelen in een korfwasinstallatie is dat hiermee ook het inwendige van bepaalde onderdelen kan worden gereinigd, waar dit met alleen sproeien niet goed mogelijk is. Door middel van 3 of meer vaste leidingen en de rotatie van de korf, wordt niet alleen de buitenkant, maar ook de allerkleinste kanaaltjes, rondingen, hoeken en kanten binnenin de onderdelen zorgvuldig gereinigd.

De installatie bestaat uit een cabine in RVS AISI 304 met daarin een carrousel geïnstalleerd. De korf met onderdelen wordt in de carrousel gereden. De carrousel wordt aan de achterzijde aangedreven en kan zowel roteren op een instelbare snelheid maar kan ook stilstaan of een wiegende beweging maken afhankelijk van het betreffende onderdeel. Door de onderdelen goed te positioneren in een waskorf kunnen beschadigingen voorkomen worden, ook bij zeer fragiele onderdelen.

 

Video