Cogeim Hangbanen

Bijzonder geschikt voor kwetsbare onderdelen

 

Toepassingsgebieden

Hangbanen

De hangbaaninstallaties van Cogeim zijn geschikt voor het behandelen van onderdelen van alle maten met in het bijzonder kwetsbare onderdelen. De beschikbare installaties worden geleverd met haken of takels voor zware onderdelen.

Door magnetische trommels te installeren en andere benodigde apparatuur is het ook mogelijk om het straalmiddel van de onderdelen te verwijderen.

 

Hangbanen doorloop

De hangbaan doorloop installaties van Cogeim zijn uitgevoerd met een gemotoriseerde O-ring bovenrails. Om de straalprocedure constant in gang te houden, worden de werkstukken door middel van een stapsgewijs systeem automatisch door de machine geleidt. 

Deze hangbanen worden breed door staal-, ijzer- of aluminiumfabrieken voor het schoon maken van metalen werkstukken.

 

Verschillende voorbeelden van de hangbaaninstallaties van Cogeim zijn te vinden op hun website.

Wilt u meer informatie, dan helpen wij u daar graag mee.

 

Video

Hangbanen

 

Hangbanen doorloop

 

 

Straalprincipe

De werkstukken worden aan een straalframe of aan een draaihaak van de transporteur opgehangen en tot vlak voor de straalinstallatie geschoven. Een automatische inneeminstallatie transporteert de werkstukken naar de eerste straalpositie.

Na de start van het programma wordt de machinedeur automatisch gesloten en electropneumatisch vergrendeld. De werkstukken worden draaiend in drie posities en gedurende de vooraf ingestelde straaltijd gestraald.

Het straalmiddel wordt voor continu hergebruik in een kringloop gehouden en gereinigd.

Via de straalmiddeldoseerinstallatie wordt het gereinigde straalmiddel vanuit de straalmiddelbunker naar turbines met grote capaciteit geleid.

Na voltooiing van de straalcyclus en als de turbines stilstaan, opent de machinedeur zich automatisch en wordt het frame met het werkstuk weer naar de uitgangspositie gebracht.

De ruimte waarin gestraald wordt, wordt stofvrij gehouden door een ventilator die de nodige onderdruk opwekt. De afgezogen lucht wordt met een filterinstallatie gereinigd.