OTEC Afvalwaterbehandeling

EFFECTIVE ENVIRONMENTAL PROTECTION AND COST REDUCTIONS

Geen enkele technologie biedt zoveel besparingspotentieel in bedrijfskosten als proceswaterbehandeling. Wij weten van vele projecten dat meer dan 95% van de kosten voor afvalwater en zoetwatervoorziening wordt bespaard met centrifugale watercircuits van OTEC in massafabricage! Ook het gebruik van proceschemicaliën zoals compound of proceswaterzuiveraars wordt tot een minimum beperkt. OTEC-proceswatercentrifuges zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en met handmatige of automatische slibafvoer en kunnen dus optimaal worden aangepast aan uw massaveredelingsproces.

 

Be Smart: Gebruik waterbehandeling!

OTEC is toonaangevend op het gebied van recirculatie van proceswater met centrifugetechnologie in de massafwerking. De proceswatercentrifuges van OTEC kunnen worden gekoppeld aan bestaande of nieuw te installeren machines voor massaveredeling en zorgen voor de nodige besturings- en procestechnologie.

 

Waste Not: Re-use!

Proceswater (rood gemarkeerd) wordt in de centrifuge gevoerd. Het behandelde water (blauw gemarkeerd) wordt teruggevoerd in het proces.

De centrifuge scheidt met behulp van centrifugale kracht deeltjes van het proceswater. De deeltjes worden samengeperst tot slib, dat in het centrifugevat wordt opgevangen. Het slib wordt afhankelijk van het model handmatig of automatisch verwijderd en kan daarna op de juiste wijze worden afgevoerd.

Het toevoegen van geschikte proceswaterzuiveraars helpt om de vaste stoffen effectief en grondig af te scheiden en zorgt ervoor dat het slib zeer weinig waterresten bevat, zodat het voldoet aan de standaard eisen voor afvoer.

 

Meer feiten en details >>

BijlageGrootte
PDF-pictogram flyer_abwasserzentrifugen_en_01.pdf435.42 KB