Over De Ploeg

De Ploeg Techniek is al ruim 50 jaar een betrouwbare leverancier van machines, middelen en service op het gebied van technieken voor de mechanische oppervlaktebehandeling. Het bedrijf werd opgericht in 1961 door de heer De Ploeg. Onder zijn leiding ontwikkelde het bedrijf tot een toonaangevende leverancier en vraagbaak. Samen met Schlick (nu Wheelabrator) als partner voor de straalmachines en extrude Hone als partner voor speciale polijstmachines omvatte het programma ook trommelontbraammachines, borstelpolijstmachines en nog enkele andere gerelateerde technieken.

In de loop der jaren is met zich, naast de levering van nieuwe straalmachines,  meer gaan toeleggen op het onderhoud, service en revisie van alle merken straalmachines. Hiermee onderscheid de Ploeg Techniek zich van de overige aanbieders. Men beschikt derhalve inmiddels over kennis van vele merken.  Na de zoveelste reorganisatie binnen de Wheelabratorgroep in 2010 heeft De Ploeg Techniek gekozen voor AGTOS GmbH als partner voor de werpstraalinstallaties. AGTOS is opgericht in 2001 en bestaat voor het overgrote deel uit oud mederwerkers van Schlick. Zodoende heeft men vanaf het eerste begin al veel ervaring en kon al snel een compleet programma worden geleverd. AGTOS is ook sterk in het reviseren van alle merken straalmachines en levert ook onderdelen hiervoor. Hiermee onderscheidt AGTOS zich van de overige producenten en kan De Ploeg tamelijk eenvoudig vele onderdelen leveren van andere merken straalmachines. Waar AGTOS zich beweegt in het topsegment bieden we tevens het complete programma van COGEIM uit Italie. COGEIM biedt een goede kwaliteit tegen een gunstige prijs. Cogeim produceert al meer dan 40 jaar werpstraalinstallaties en behoort tot de top in Italie.    

Voor de luchtcabines heeft De Ploeg Techniek begin 2018 het agentschap voor de Benelux verworven van MHG Strahlanlagen GmbH. MHG is gespecialiseerd in alles wat met de persluchtstraaltechniek te maken heeft van standaard cabines tot specials en straalhallen. MHG levert een premium kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Het programma natstraalcabines wordt ingevuld met het topmerk Vapormatt uit Engeland. Al vele jaren gespecialiseerd in het natstralen en levert dan ook wereldwijd.  

Medio 2011 heeft De Ploeg Techniek met Cock de Jonge een nieuwe eigenaar gekregen met meer dan 25 jaar ervaring in de oppervlaktetechnieken. Dit heeft er toe geleid dat inmiddels, naast de reeds bestaande straaltechniek,  het programma inmiddels is uitgebreid met industriele reiniging, samen met BvL Oberflächentechnik en Teknox industrial cleaning. Op het gebied van trommelontbramen levert De Ploeg Techniek samen met het duitse Novochem (Spaleck groep) de trommelchips en compounds alsmede het machineprogramma van ERBA.

Tevens wordt loonwerk uitgevoerd in de eigen demo- annex loonwerkafdeling. Hier kunt u terecht voor proeven met uw onderdelen of kunt u uw onderdelen bij ons uitbesteden om te laten stralen, reinigen of trommelontbramen. 

In de service-afdeling is behoorlijk geïnvesteerd zodat we nog efficienter kunnen werken en u nog beter van dienst kunnen zijn; zowel voor uw straalmachines als ook voor de reinigingsmachines en trommelontbraammachines.