BMF - Twister en Tornado

Een bijzondere werpstraaltechniek

Met de unieke BERNSTEIN straalsystemen TWISTER en TORNADO realiseert u met minimale technische en energetische inspanning uniforme en reproduceerbare oppervlaktestructuren. De centrale waaier met de gepatenteerde bladgeometrie gooit het straalmiddel tegen de onderdelen op een satellietmontage. De werkstukken worden in een conische baan rond het roterende centrale waaier bewogen. Door de nieuwe ordening van de functionele elementen en hun kinematica (superpositie van draai- en zwenkbewegingen) wordt het oppervlak van de te bewerken onderdelen, inclusief hun onderzijde, gelijkmatig gestraald en krijgt zo een optimaal oppervlak. Een snelwisselsysteem voor werkstukken maakt een tijdbesparende bevestiging van de te bewerken onderdelen mogelijk.

Het TWISTER en TORNADO -systeem heeft 10 werkstukdragers, die meestal kunnen worden uitgerust met elk 1-10 onderdelen. Dit betekent dat per straalcyclus tot wel 100 onderdelen tegelijk kunnen worden verwerkt. Dit zorgt voor een energiebesparing tot 90% in vergelijking met conventioneel stralen onder hoge druk, terwijl een uniforme oppervlaktekwaliteit wordt gegarandeerd. Met het ontwikkelde principe van behoedzaam en slijtvast stralen kan het straalmiddel veel langer en effectiever worden gebruikt dan bij bekende systemen.

TWISTER en TORNADO werken in een vacuüm. Dit resulteert in een veel schoner straalproces en vermindert de stofbelasting voor personeel en milieu aanzienlijk. Fijne deeltjes worden via een aangesloten afzuigsysteem uit de straalkamer verwijderd.

 

Het Straalmiddel

Met de BERNSTEIN straalsystemen heeft u voor het eerst de mogelijkheid om glasparels te verwerken in combinatie met een werpwiel. Het nieuw ontwikkelde straalproces leidt tot een zeer effectief en economisch gebruik van het straalmiddel, dat daardoor langer inzetbaar is dan bij conventionele systemen. Een volledige vervanging van het straalmiddel is daarom veel later nodig. Je kunt voornamelijk met glasparels en kunststof werken. We geven u graag persoonlijke informatie over andere straalmiddelen.

werpstraalinstallatie met bijzonder werpwiel (turbine)

speciaal opgestelde satellieten zorgen voor een egaal straalbeeld

Uw onderdelen

De te bewerken onderdelen worden op een snel werkstukwisselsysteem geplaatst om tijd te besparen en worden na bewerking uitgewisseld. De systemen hebben meerdere werkstukdragers. Elke werkstukdrager kan 1 tot 10 onderdelen bevatten, afhankelijk van de werkstukgrootte. Bij elke straalcyclus kan dus een groot aantal onderdelen tegelijk worden bewerkt.

 

Bediening

De systemen worden bediend via een touchpanel, die absoluut gebruiksvriendelijk zijn. Het is eenvoudig om diverse programmeringen in te stellen.

Additive Manufacturing

Er is steeds een grotere behoefte aan AM-dienstverleners, en de eisen van klanten daar ook zijn veranderd. Klanten bestellen niet langer slechts één component, maar 50 of meer, en ze moeten er allemaal hetzelfde uitzien. Het TWISTER en TORNADO -systeem is uitermate geschikt voor:

  • Reinigen (Schoonmaken van uw onderdelen)
  • Finishing (Homogeniseren, vergladden, veredelen)

 

Reservedelen

Hoe innovatief BMF voor eigen voordeel gebruikmaakt van additive manufacturing, blijkt ook als het om reserveonderdelen gaat. De aandrijfwielen voor de roterende componenthouders in de Twister zijn gemaakt op een 3D-printer (Markforged). Om een ​​vlotte levering van reserveonderdelen voor deze slijtdelen te garanderen, beschikken klanten in bijvoorbeeld Denemarken en India over een identieke printer en leveren op verzoek de benodigde reserveonderdelen ter plaatse. De 3D-printer wordt aangestuurd vanuit BERNSTEIN, de klant hoeft alleen de spoelen opnieuw te vullen en reserveonderdeel wordt op zijn eigen locatie geprint.

Het gebruik van robots

Het geautomatiseerd laden en lossen van de te bewerken onderdelen maakt nu een personeelsonafhankelijke ploegendienst mogelijk. Daarnaast is er de mogelijkheid om gestraalde onderdelen tijdens het lopende proces te laten om de bereikte oppervlakteruwheid te controleren en deze te vergelijken met de opgegeven streefwaarden. Het bied de mogelijkheid dit in productielijnen te worden geïntegreerd en daarmee een belangrijke bijdrage levert aan het creëren van volautomatische proceslijnen. Het beladen van de systemen met de te verwerken onderdelen uit een onderdelenmagazijn en het verwijderen daarvan uit het straalsysteem en opslag in de opslag na het straalproces vormen een arbeidsbesparend kader.