OTEC SF-series Automation

Toepassingsgebieden

De SF Automation serie biedt ontbramen, afronden en gladmaken in één bewerkingsfase, in zeer korte tijd en zonder afbreuk te doen aan de contouren van het werkstuk. Door de padgestuurde beweging kunnen specifieke delen van een werkstuk intensiever worden bewerkt. Vanwege de enorme bewerkingskrachten zorgt de SF Automation voor een snelle en economische afwerking en garandeert absoluut betrouwbare baworden uitgerust met pulsafwerking en omdat de belading automatisch plaatsvindt, zijn ze onder meer geschikt voor productielijnen met een vooraf gedefinieerde cyclustijd. Afhankelijk van het eisenprofiel kunnen de machines worden uitgerust met automatische belading of optioneel met geïntegreerde automatische belading. Door de modulaire opbouw van de machine kan deze eenvoudig worden aangepast aan de cyclustijd. Hierdoor kan de SF Automation gemakkelijk als integraal onderdeel in een productielijn worden opgenomen. Typische toepassingen voor de SF Automation serie zijn het ontbramen, afronden, gladmaken en polijsten van nokkenassen en onderdelen met complexe geometrieën zoals draadsnijmatrijzen en brandstofinjectoren.

Automatisch laden van werkstukken

Automatisch laden en wisselen van werkstukken door robot of laadsysteem.

Perfecte afwerkingsresultaten

Met de SF kunnen meerdere bewerkingsstappen zeer snel in één bewerking worden uitgevoerd. Een werkstuk kan bijvoorbeeld in één bewerking achtereenvolgens ontbraamd, gekantrecht, glad gemaakt en gepolijst worden. De positiegestuurde bewegingsvolgorde maakt het mogelijk afzonderlijke delen van een werkstuk intensief selectief te bewerken. Zo kan de hoeveelheid verwijderd materiaal tot op µm-niveau worden geregeld.

Snelste afwerkingsproces

Enorme bewerkingskracht en hoge stroomsnelheden resulteren in een extreem snelle en economische afwerking van de werkstukken. De automatische belading maakt de SF Automation Serie perfect voor het verwerken van grote hoeveelheden en voor integratie in een productielijn.

Aangepaste oplossingen

Aantal en ontwerp van de werkstukhouders kunnen worden aangepast aan de vereisten. Afhankelijk van uw behoeften voeren we individuele aanpassingen uit of ontwikkelen we een oplossing op maat op basis van uw eisen.

 

Versies

De SF Automation series is in verschillende versies beschikbaar.

Voor meer informatie per versie verwijzen we u graag door naar de website van OTEC.

 

Videos

OTEC SF PLS

 

OTEC SF-HD ILS

 

OTEC SF-HD ILS

 

OTEC 2x SF4 with automatic loading and unloading

 

OTEC SF2 RLS with robot for precise rounding of cutting tool edges

 

OTEC SF3 RLS with robot - Automated deburring, rounding and polishing of tools

 

OTEC SF 1 ILS with chain loader

 

OTEC SF 4/4 Automation

 

OTEC SF 3/105 Pulsfinish