Agtos Filtersystemen

 

Patronen filtersystemen

De eisen aan alle eenheden van het productieproces nemen voortdurend toe. Dit vereist systemen die betrouwbaar, milieuvriendelijk, gebruikersvriendelijk en duurzaam zijn. AGTOS heeft een reeks patroonfiltersystemen ontwikkeld speciaal voor gebruik in straalinstallaties, het instellen van nieuwe normen en het leveren van een belangrijke bijdrage aan de procesveiligheid.

 

Filter het proces met een back-up

Het stof geproduceerd in het straalproces wordt afgezogen in een luchtstroom. Het stroomt door de impactscheider waar al zware stofdeeltjes worden afgescheiden.

Hij gaat vervolgens de onderste filterkamer binnen. Dit zijn de filterpatronen. Terwijl het door de filterpatronen stroomt, wordt de lucht bevrijd van stof en bereikt zo op schone wijze de schone luchtkamer.

Tegelijkertijd worden de filterpatronen met instelbare tussenpozen gereinigd door middel van persluchtstoten uit de boven aangebrachte persluchtmondstukken.

De stofdeeltjes lossen los van de filterwanden. Ze worden in de trechters hieronder gevoerd en verzameld in een metalen of papieren stofafscheider.

De gereinigde lucht wordt via zijopeningen in het bovenste filterhuis naar buiten afgevoerd. Als een filterpatroon wordt vernietigd, verwijderen extra filterpatronen het stof zo veel mogelijk totdat de schade is hersteld.

 

Eenvoudig in onderhoud 

Het vervangen van de filterpatronen is vaak een zeer arbeidsintensief en vanwege het gevaarlijke werk met stof.

Hier hebben de ontwerpers van AGTOS rekening gehouden met de praktijk. Nieuwe baaien vereenvoudigen de uitwisseling van filterpatronen.

De patronen worden dus uit het filtersysteem getrokken en kunnen buiten worden uitgewisseld, in een schone omgeving. Desondanks zijn de cartridges correct geplaatst en altijd geïnstalleerd met de juiste contactdruk.

 

Speciale filterpatronen

Op basis van het feit dat filterpatronen het stof goed moeten absorberen en nog steeds energiebesparend en volledig schoongemaakt moeten zijn, heeft AGTOS besloten de conische vorm van de patronen te bepalen. Dit komt omdat de persluchtpuls directer de binnenkant van de stoffige zijwanden bereikt.

In vergelijking met andere filterpatronen is het filtergebied kleiner. Nogmaals, om een ​​goede reden. Door de speciale aard van het papier / polyester wordt meer lucht per m² opgenomen.

De grovere vouw zorgt voor een betere hechting van het stof en is gemakkelijker schoon te maken, omdat het stof gemakkelijker af kan vallen met de persluchtimpuls.

 

Milieuvriendelijk en kostenbesparend

Ten eerste, alleen door de conische vorm van de filterpatronen, verbetert een beter rendement van persluchtstoten in Verlgeich voor het gladmaken van zijwanden van conventionele filterpatronen. Bovendien is het interne volume van de cartridges lager dan bij cilindrische cartridges. Dit verhoogt de effectiviteit van de persluchtstoten.

Bij het afvoeren van een ander, komt het constructieve voordeel van de cartridges om de hoek kijken. Het ondersteunende metalen karkas wordt opnieuw gebruikt. Alleen de bestaande papieren of polyester schaal wordt verwijderd. Het kan, afhankelijk van het vastzittende stof, meestal worden verbrand of geleverd aan het gewone bedrijfsafval. Extra verwijderingskosten worden vermeden.

 

De materiaaleisen

Standaard zijn de zogenaamde papieren filterpatronen gemaakt van milieuvriendelijke, ongebleekte cellulose. Ze worden gekenmerkt door een goede mate van scheiding voor fijn stof en een goede reinigbaarheid.

Polyester-vliespatronen worden gebruikt om fijn stof en hoge stroomsnelheden te verzamelen. Ze worden ook gekenmerkt door een hoge stabiliteit en natte sterkte.

 

Voordelen van AGTOS patroonfiltersystemen

  1. De nieuwe filterpatronen van AGTOS verschillen in conische vorm van die van andere concurrenten. Het biedt een optimale luchtstroom tijdens het reinigen. De explosie van samengeperste lucht kan lager worden ingesteld en het filtermateriaal wordt beschermd.
  2. Tijdens het reinigen lost het stof gemakkelijker op uit de cartridge vanwege het groothoek vouwen.
  3. Het filtersysteem kan worden uitgerust met verschillende verzamelcontainers. Varianten zijn: papieren zak, metalen emmer, grote zak en stofcontainer.
  4. Een baffle box is geïntegreerd in het filterhuis. Het voorkomt dat grove deeltjes de filterpatronen beschadigen.
  5. Een geïntegreerd secundair filter bereikt een reststofgehalte van <1 mg. De afgevoerde lucht kan daarom terug in de hal worden geblazen.
  6. Afhankelijk van de toepassing kan de filterpatroon worden geleverd in papier- of polyestervlies.
  7. Onderhoudsvriendelijk ontwerp met grootschalige onderhoudsopeningen.
  8. De cartridges kunnen in korte tijd worden vervangen door een snelle ontgrendeling. De snelspanner zorgt ervoor dat de cartridges altijd met de juiste contactdruk en absoluut centrisch worden geïnstalleerd.
  9. Kosteneffectieve reserveonderdelen.
  10. Milieuvriendelijke afvoer, omdat er minder afval en materiaalscheiding is.
BijlageGrootte
PDF-pictogram agtos_filter_de.pdf1.05 MB
PDF-pictogram agtos_pb_filter_en.pdf1.05 MB