OTEC Stream finishing

 

Stream finishing machines

De SF-technologie, ook bekend als stroomafwerking, geeft aanleiding tot een innovatieve nieuwe generatie van machines voor massafwerking.  Bij dit proces worden de werkstukken vastgeklemd in een houder en neergelaten in een roterende container die gevuld is met een slijp- of polijstmedium.  De eigenlijke afwerkingsbeweging wordt gegenereerd door het slijp- of polijstmedium dat rond het werkstuk vloeit en daarnaast door de onafhankelijke rotatie van het werkstuk zelf. Hierdoor kunnen oppervlakken met waarden van Ra 0,01 worden verkregen, zelfs in de kleinste spaangroeven. Het SF-proces biedt zeer korte afwerkingstijden, is gemakkelijk te automatiseren en levert tegelijkertijd zeer consistente en betrouwbare resultaten op.

Het verschil met andere technologieën ligt in de enorme bewerkingskrachten die door de machine worden opgewekt. Hierdoor kan materiaal selectiever en sneller worden verwijderd dan met enig ander systeem voor oppervlakteafwerking.  De SF is speciaal ontworpen voor toepassingen waarvoor tot nu toe geen bevredigend proces bestond, en specifiek voor toepassingen die de hoogst mogelijke oppervlaktekwaliteiten vereisen in de kleinste geometrieën. Het voldoet aan de eisen van een breed scala aan afwerkingstaken, van ontbramen en spiegelglans polijsten tot gladmaken en polijsten, evenals het afronden van snijkanten van snijgereedschappen.

De SF machines zijn bijzonder geschikt voor de afwerking van stans-, omvorm- en snijgereedschappen, voor de afwerking van onderdelen in de automobielsector en voor het bereiken van perfecte oppervlakken in de lucht- en ruimtevaartindustrie.

Stream afwerkeenheden kunnen optioneel worden uitgerust met de PULSE FINISHING technologie. Het principe van het nieuwe PULSE FINISHING proces is gebaseerd op de nauwkeurig gedefinieerde en snel wisselende relatieve beweging tussen media en werkstuk. Deze gepatenteerde pulsaandrijving werd speciaal ontwikkeld voor de eisen van de automobielsector en de moderne werktuigbouw. Met het PULSE FINISHING-proces kan consequent worden voldaan aan de extreme eisen van grootschalige serieproductie op het gebied van proceszekerheid, snelheid en afwerkingskwaliteit. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om oppervlakken van Rpk 0,2 μm tot Rpk 0,1 μm te ontbramen, af te ronden en glad te maken in minder dan een minuut en in één enkele bewerkingsstap. Dit zonder de contouren van het werkstuk negatief te beïnvloeden.

  • Volledig automatisch proces
  • Nauwkeurig geprogrammeerde bewegingscycli
  • Kan in de productielijn worden geïntegreerd
  • Meerdere processen in één bewerkingsstap


SF-Series MANUAL

Stroomafwerkingsmachines, optioneel met pulsafwerking, voor het handmatig laden van werkstukken; onder meer geschikt voor productie in kleine series en voor productielijnen zonder vooraf gedefinieerde cyclustijden.
> meer


SF-Series AUTOMATIC

Stroomafwerkingsmachines, optioneel met pulsafwerking, voor automatische belading van werkstukken; onder meer geschikt voor productielijnen met vooraf gedefinieerde cyclustijden. Klaar voor automatische belading of optioneel met geïntegreerde automatische belading.
> meer


SF-HP-Series
De SF-HP is 's werelds eerste en enige streamfinishing machine voor oppervlaktebewerking van grote en zware werkstukken. Met het gevestigde en betrouwbare DNA van de OTEC Streamfinishing series
> meer