MHG Straalsystemen

 

Exclusief bij MHG:
Straalmiddel-terugwinsysteem

Als enige leverancier van persluchtstraaltechnologie rust MHG zijn systemen standaard uit met een speciaal door MHG doorontwikkeld straalmiddel-terugwinsysteem. Dit systeem is geschakeld tussen de straalruimte en de filterkast. Het verlaagd het verbruik van het straalmiddel door een betere selectie van de nog goede en te kleine korrels en zorgt voor een zeer constant hoog straalbeeld.In combinatie met een hiero aangepast straalpistool wordt een super krachtige en constante straal verkregen. Op deze manier garanderen MHG straalmachines een optimale efficiëntie en reproduceerbare oppervlaktekwaliteit.

Drie keer zuiniger: de hoofdcomponenten van de installatie

1. De straalcabine

Het ontwerp van de werkomgeving heeft een beslissende invloed op de prestaties van de medewerkers. Daarom zijn alle straalinstallaties van MHG geluidsgeïsoleerd en garanderen ze een perfect zicht op het te bewerken werkstuk en een stofvrije omgeving dankzij een geavanceerd afzuigsysteem en een goede LED-verlichting.

2. Het straalmiddelterugwinsysteem

In tegenstelling tot conventionele straalcabines is elke MHG cabine standaard voorzien van een speciale cycloon. In combinatie met een krachtige stofafzuigunit zorgt de cycloon voor een constante kwaliteit van de straalmiddelmix, een laag verbruik en een continue krachtige straal. Dit bespaart tijd en zorgt voor lage bedrijfskosten.

3. Het stoffilter

De stofafzuiging vindt plaats via een ruim bemeten patroonfilter met automatische reiniging van de filterpatronen. Het filtermateriaal kan individueel worden geselecteerd om zelfs probleemstof met een scheidend vermogen tot 99% te filteren, en voldoet uiteraard aan de DIN EN 60335-69 Appendix AA van de toepasselijke classificatie van stofklassen. Een speciaal voor MHG geproduceerd filter heeft een hoge afscheidingsgraad. Groot verschil met andere aanbieders is het feit dat dit patroon heel goed te reinigen is en daardoor gedurende lange tijd zijn werking blijft behouden.  

 

 

MHG Injectorstraalsysteem

Bij injectorsystemen wordt het straalmiddel via een in het straalpistool gegenereerd vacuüm (venturi-werking) aangezogen en daar tot ca. 70 m/s versneld. Dit straalproces is ideaal voor het stralen van kleinere onderdelen en vlakken. Injectorstralen wordt ook vaak gebruikt in automatische straalinstallaties om reproduceerbare resultaten te verkrijgen. En wel omdat we bij het injectiestralen een constante aanvoer van straalmiddel hebben daar waar de drukketelsystemen telken een onderbreking hebben. Om de juiste straalmethode voor u te bepalen, helpen onze adviseurs u graag verder.

 

 

MHG Drukstraalsysteem

Bij het drukstralen wordt het straalmiddel in een drukvat met perslucht op druk gebracht en samen met een extra venturiwerking door de straalslang naar het straalpistool gedrukt. Dientengevolge worden luchtsnelheden tot 240 m/s aan het mondstuk bereikt. In verhouding tot het injectiestralen is de capaciteit een factor 5 hoger. Dit straalproces is ideaal voor het stralen van grote oppervlakken, verfverwijdering en verwijderen van zware vervuilingen. Ook goed geschikt voor het shotpeenen in bijvoorbeeld de lucht- en ruimtevaarttechniek. Om de juiste straalmethode voor u te bepalen, helpen onze adviseurs u graag verder.