OTEC SF-series Manual

 

Toepassingsgebieden

De serie SF Manual biedt ontbramen, afronden en gladmaken in één bewerkingsfase, in zeer korte tijd en zonder afbreuk te doen aan de contouren van het werkstuk. Door de padgestuurde beweging kunnen specifieke delen van een werkstuk intensiever worden bewerkt. Vanwege de enorme bewerkingskrachten zorgen de SF-machines voor een snelle en economische afwerking en garanderen ze absoluut betrouwbare bewerkingsresultaten. De machines van de serie SF Manual kunnen optioneel worden uitgerust met pulsafwerking en omdat het beladen handmatig gebeurt, zijn ze onder meer geschikt voor kleinschalige serieproductie en productielijnen zonder een vooraf bepaalde cyclustijd. Typische toepassingen voor de SF Manual serie zijn het ontbramen, afronden, gladmaken en polijsten van tandwielen, turbineschoepen, wormschijven en voor het selectief afronden van de snijkanten van snijgereedschappen.

Handmatig laden van werkstukken

Automatische deur aan de voorzijde van de machine maakt een snelle en eenvoudige handmatige wisseling van werkstukken mogelijk.

Perfecte afwerkingsresultaten

Met de SF kunnen meerdere bewerkingsstappen zeer snel in één bewerking worden uitgevoerd. Een werkstuk kan bijvoorbeeld in één bewerking achtereenvolgens ontbraamd, gekantrecht, glad gemaakt en gepolijst worden. Door de positiegestuurde bewegingsvolgorde kunnen afzonderlijke delen van een werkstuk intensief selectief worden afgewerkt. Zo kan de hoeveelheid verwijderd materiaal tot op µm-niveau worden geregeld.

Zeer korte bewerkingstijden

Enorme bewerkingskracht en hoge stroomsnelheden resulteren in een extreem snelle en economische afwerking van de werkstukken.

Aangepaste oplossingen

Aantal en ontwerp van de werkstukhouders kan worden aangepast aan de vereisten. Afhankelijk van uw behoeften voeren we individuele aanpassingen uit of ontwikkelen we een oplossing op maat op basis van uw eisen.

 

Beschrijving

standaard uitrusting

  • Voor maximaal 5 werkstukken
  • Maximale werkstuklengte tot 400 mm (verwerkbare lengte kan variëren)
  • Maximale werkstukdiameter tot Ø 400 mm
  • Maximaal werkstukgewicht tot 60 kg
  • Gereedschapsklemming door middel van 3-klauwplaten, grijpers, opspandoorns of klantspecifieke werkstukhouders, optionele HSK-houderwissel
  • Automatische laaddeur aan de voorzijde van de machine
  • Diameter van de procesbak van 780 mm tot 1050 mm
  • Maximale rotatiesnelheid van het werkstuk 40 rpm; met pulsafwerking 2.000 rpm
  • Geschikt voor nat en droog afwerken
  • Een enkele liftas in zijn geheel

Voor werkstukken met andere afmetingen ontwikkelen wij graag een oplossing op maat voor u.

 

Video

OTEC SF 3/105 Pulsfinish

 

OTEC SF 4 Application: cutting punch

 

OTEC SF 4 Application: worm shaft

 

OTEC SF 4 Application: turbine blade

 

OTEC SF 4 Application: gear wheel

 

 

 

BijlageGrootte
PDF-pictogram prospekt_streamfinishing_sf_en.pdf2.09 MB