Media (chips en compound)

Samen met partner Novatech uit Duitsland brengt De Ploeg Techiek B.V. een compleet programma trommelmedia op de Benelux markt. Deze chips en compounds zijn een wezenlijk bestanddeel van het trommelpolijst- of ontbraamproces. 

Chips

De chips (slijpsteentjes) bevatten een slijpmiddel zoals quartszand, korund, edelkorund of soms ook siliciumcarbide. Door dat de chips bij het trommelen langs het te bewerken oppervlak glijden (glijdend slijpen) wordt er materiaal weggeslepen (verspaand). Afhankelijk van het soort slijpmiddel, de korrelgrootte en de hoeveelheid slijpmiddel wordt het oppervlak van het te bewerken onderdeel grof geslepen, fijn geslepen of gepolijst (en alles wat er tussen in zit). Het bindmiddel is meestal keramiek (klei met hulpstoffen), maar ook wel kunststof (polyestherhars). Keramische chips komen het meest voor omdat dit hiervan de meeste vormen beschikbaar zijn en uit economische overwegingen. Kunststof chips zijn veel lichter en beschadigen het oppervlak vaak minder. Van beide soorten zijn vele varianten en afmetingen leverbaar. We adviseren u hier graag en gratis. Ook proeven met uw onderdelen zijn bij ons mogelijk en geven een prima indicatie van de mogelijkheden.

Compounds

De compounds (zepen, tensides etc.) zijn nodig om het vuil van de onderdelen te binden, te zorgen dat de onderdelen ontvet en schoon worden, en dat ze minder snel of niet gaan roesten. Ook worden de chips zelf gereinigd zodat deze niet dichtslibben en hun slijpende werking kunnen blijven doen. 

Diverse soorten drooggranulaat (mais, walnootgranulaat, etc.) zijn leverbaar om de onderdelen na het trommelen vlekvrij te drogen. Ook leveren we andere hulpmiddelen als anti-plakkorrels, polijstpasta's, rvs-polijstmedia, etc.  

Chips en compound voor trommel ontbramen en polijsten
Testcentrum Novatech voor trommelproeven ontbramen en polijsten