Aquablast 1515

De Aquablast 1515 is de grootste van onze standaard natstralen modellen en is meer geschikt voor het ontvetten en stralen van grotere componenten met een maximale draaitafel van 1 meter. Voor grotere modellen kan een op maat gemaakte versie worden gebouwd volgens uw specifieke vereisten.

 

Hoe werkt de Aquablast:

De slurry van water en media bevindt zich in de opvangbak van de kast. De slurry wordt aan het handbediende straalpistool geleverd via een drukloze, met polyurethaan beklede pomp en bijbehorende slangen in de machine. Perslucht wordt toegevoegd aan de straalpijp om de slurry te versnellen en voor het reinigende effect te zorgen.

Na contact met de component beland de slurry vervolgens weer in de opvangbak, fijn afgebroken media en andere verontreinigingen worden via een overloop naar een sedimentatiefilter/bezinkbak aan de achterkant van de kast gevoerd. Het gefilterde water komt via de ruitenwisser of het afspoelpistool weer terug in de machine, hierdoor ontstaat een recirculerend systeem. Het proces reinigt door stroming, niet door impact, en produceert een 'zachte' afwerking waarbij het water als smeermiddel fungeert, waardoor niet alleen de impregnering van de media wordt voorkomen, maar wordt ook de levensduur van de straalmedia verlengd.

 

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op of download de brochure.

BijlageGrootte
PDF-pictogram Brochure Vixen Aquablast Cabines8.7 MB